maandag 16 januari 2012

Lemoncurd



Lemoncurd is typisch engels en mag niet ontbreken bij een high tea. Het is ideaal te gebruiken voor gebak, maar de engelsen smeren het ook gewoon op hun wit brood.

Aangezien ik dol ben op citroenen vind ik dit citroenzure smeerseltje erg lekker en eigenlijk is het zo gemaakt.

Benodigdheden:
2 citroenen
100 gram boter
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren
au-bain-marie pan

Bereidingswijze:
Boen de citroenen schoon. Rasp de schil ervan af. Pers de citroenen.
Smelt de boter au-bain-marie.
Voeg het citroensap, de suiker en de citroenrasp toe.
Roer de eieren los en voeg in gedeelten toe onder goed kloppen met een garde.
Blijf kloppen totdat het mengsel gebonden is.
Zet het vuur laag en laat nog een minuutje pruttelen.




Laat de lemoncurd afkoelen. Nu is het klaar voor gebruik. Als je de lemoncurd niet meteen wilt gebruiken, kun je het ook kokend heet in een zeer goed schoongemaakte jampot gieten. Je kunt het dan zeker 4 dagen in de koelkast bewaren.

TIP: als je, net zo als ik, niet houd van citroenrasp in je lemoncurd kun je met een theezeefje de stukjes uit het pannetje zeven net voordat het mengsel gaat binden. De rasp heeft de smaak dan al afgegeven en je bent mooi die sliertjes kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten