zaterdag 12 november 2011

Koken met een pakje: chinese tomatensoep

In huize Busy houden we van lekker eten. Maar we hebben niet altijd tijd om culinair verantwoorde gerechten te bereiden. Af en toe maken ook wij dus gebruik van een pakje. We proberen er wel onze eigen draai aan te geven. Deze soep is bedacht door mijn moeder.



Chinese tomatensoep
Benodigdheden:
1 flinke kipfilet
2 kippenbouillonblokjes
1 ui, gesnipperd
1 steeltje prei, gesnipperd
½ pak gezeefde tomaten (tomatenpassata)
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel azijn
3 eetlepels suiker
scheut chilisaus (of wat sambal)
Honig chinese tomatensoep
scheutje olie


Bereidingswijze:
Kook de kipfilet een kwartiertje in 500 ml water en 1 bouillonblok.
Verhit de olie in een soeppan.
Bak de ui en de prei zachtjes gaar
Voeg de gezeefde tomaten, azijn, ketjap, chilisaus, 1 bouillonblok  en suiker toe.
Giet er 1,2 liter koud water bij.
Voeg de poedersoep toe en roer flink totdat er geen korrels meer te zien zijn.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de soep.
Breng aan de kook en roer regelmatig.
Laat 5 minuten zachtjes doorkoken en serveer.


Tip:
Zin in een gevuldere soep? Voeg nog wat taugé toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten